before
after

home office: placing the desk by the window is always a good idea.  my client had this shelving unit that she used as a desk area (although it was not particularly functional or glamorous), while another unit had cubby’s and a glass rack for setting up a bar.   unless you are into some heavy partying, a bar is a waste of space, and sometimes can become an eyesore.  instead i transformed this bar unit into an office storage cubby. by putting the two units together i created a cohesive desk unit with substance and style.

bedroom: lackluster and confining because although this dresser/armoire is gorgeous, it is too ginormous and crowds the bed. a relocation was in order, while a new stainless bed frame, mirrors, a mirrored side table, and art added to the luxe look she wanted.

here is the view from the entrance looking in.   getting rid of the 3-panel folding screen  opened up the space, and eliminated the temptation of abusing it as a clothing collecting rack.

this is the opposite view where the rectangular shape of the room narrows to allow for built in closet space on both sides.

windows are an asset in city apts, but curtains can look so suburban and often do not showcase this highlight.  i like to either eliminate this heaviness or brighten the color (preferably white) which won’t shrink the window size, but compliments it.

a 550 sq ft studio apartment can have it all!

dining room: the narrower entrance area of the apt, created an alcove of sorts that was the perfect spot for this small table and chairs as my client had it set up before, but simply hanging pictures helps to define the space as it’s own.

bike storage: this was a wall mounted solution that frees up floor space, and efficiently  utilizes this previously wasted space behind the door. a hanging bike looks a lot like pop art, and is so much more aesthetically pleasing.

design and designation

living room: i reversed the previous furniture set up, and defined the space using an area rug.  moving the dresser against this wall freed up the bedroom area and gave it space to breathe and be appreciated.  it’s a bit of a puzzle to match up wall and furniture dimensions, which i let organically unfold, but when it works it works!

before

after

after

before